Kirjastolle hankittujen e-kirjojen lataamisen ohje

Yleistä kirjaston e-kirjoista

Tietyt kirjaston hankkimat e-kirjat on mahdollista ladata määräajaksi PC:lle tai mobiililaitteelle. Laurea-kirjaston käyttämistä e-kirjapalveluista kirjojen lataamisen sallivat Ellibs ja Ebook Central.

Ladattavat e-kirjat on kopiosuojattu Adoben digitaalisten käyttöoikeuksien hallinnan (DRM) ohjelmistolla. Tämän vuoksi käyttäjän tulee ennen kirjojen lukemista asentaa laitteelleen DRM-suojausta tukeva lukuohjelma. Mobiililaitteilla kyseinen ohjelma on Bluefire Reader. PC-koneilla käytetään Adobe Digital Editions -ohjelmaa. Molemmat ohjelmat ovat ilmaisia.

Lukuohjelman asentaminen mobiililaitteelle

  • Luo Adobe-tili osoiteessa http://www.adobe.com/go/digital-editions-createID
  • Asenna Bluefire Reader laitteesi sovelluskaupasta. Tarvitset Adobe-tilin tunnuksia laitteesi valtuuttamiseen (authorize).
  • Voit asentaa Bluefire Reader -lukualustan Applen tai Android-mobiililaitteille. Windows-mobiililaitteille sovellusta ei ole saatavilla.

Lukuohjelman asentaminen PC:lle ja Macille

Ellibsin kirjojen lukeminen

  • Ellibsin e-kirjojen lukeminen edellyttää em. toimenpiteiden lisäksi vielä erillisen Ellibs-tilin luontia Ellibs-palvelussa ja tilin tiedoilla kirjautumista.
  • Toiveena on se, että Ellibs osaisi tulevaisuudessa autentikoida käyttäjät Haka-kirjautumisen kautta, eikä erillisiä Ellibs-tilejä tarvittaisi.