Haku

Kirjastolle hankittujen e-kirjojen lataamisen ohje

Yleistä kirjaston e-kirjoista

Tietyt kirjaston hankkimat e-kirjat on mahdollista ladata määräajaksi PC:lle, Macille tai mobiililaitteelle. Laurea-kirjaston käyttämistä e-kirjapalveluista kirjojen lataamisen sallivat Ellibs ja Ebook Central. Kumpaankin palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla Laurean verkkotunnuksilla Haka-kirjautumisen kautta.

Ladattavat e-kirjat on kopiosuojattu Adoben digitaalisten käyttöoikeuksien hallinnan (DRM) ohjelmistolla. Tämän vuoksi käyttäjän tulee ennen kirjojen lukemista asentaa laitteelleen DRM-suojausta tukeva lukuohjelma. Mobiililaitteilla kyseinen ohjelma on Adobe Digital Editions tai Bluefire Reader. PC-koneilla käytetään Adobe Digital Editions -ohjelmaa.

Lukuohjelman asentaminen mobiililaitteelle

Lukuohjelman asentaminen PC:lle ja Macille

Ellibs-sovelluksen käyttäminen

  • Ellibs-palvelun e-kirjoja voi lukea myös Ellibsin oman sovelluksen kautta
  • Sovellus on ladattavissa Android-laitteille Google Play -sovelluskaupasta tai iOS-laitteille App Store -sovelluskaupasta.
  • Ellibs-sovelluksessa kirjaudutaan ensin Laurean Ellibs-kokoelmaan. Kirjat haetaan sovelluksen sisällä. Ts. Laurean Finnan kautta löydettyä Ellibs-kirjaa ei pääse suoraan lukemaan Ellibs-sovelluksella, vaan haku pitää tehdä vielä erikseen Ellibs-sovelluksessa.
  • Yleisohje Ellibs-sovelluksen käyttöön

Lataaminen Firefoxin uusilla selainversiolla

Ladattujen tiedostojen avaaminen Firefox-selaimen uusilla versioilla (versio 98 -) toimii hieman eri tavalla kuin aikaisemmin. Kun lataat e-kirjan esim. Ellibs- tai Ebook Central -palvelusta, ladattu .ascm-tiedosto löytyy selaimen oikeasta yläkulmasta latausvalikosta. Klikkaamalla tiedoston nimeä e-kirja avautuu Adobe Digital Editionsiin. (Olettaen että koneellesi on asennettu Adobe Digital Editions.)
Jos klikkaat tiedostonimen päällä hiiren oikealla näppäimellä, voit avautuvasta valikosta valita vastaavanlaiset tiedostot avautumaan aina automaattisesti.