Ebrary ja EBL yhdistyvät Ebook Centraliksi

Laurean kaksi suurinta e-kirjapalvelua yhdistyvät uudeksi Ebook Central -palveluksi 23.2.2017. Uudesta palvelusta löytyy yli 140 000 e-kirjaa keskeisiltä kansainvälisiltä tiedekustantajilta. Palvelun tarjoaa ProQuest.

Käyttöliittymä

Ebook Centralin kautta löytyvät jatkossa yhdellä haulla kaikki ne e-kirjat, jotka aiemmin löytyivät Ebook Libraryn (EBL) tai Ebraryn hakuliittymien kautta. Uuden hakuliittymän toiminnallisuudet ja ulkoasu vastaavat Ebraryn käyttöliittymää etusivun ulkoasua lukuunottamatta.

Kirjautuminen ja käyttäjän omat tiedot

Käyttäjän tunnistaminen tapahtuu samalla tavalla kuin aikaisemmin EBL:ssä. Haka-kirjautuminen Laurean verkkotunnuksilla vaaditaan niin Laurean verkossa kuin Laurean verkon ulkopuolellakin. Erillistä palvelun sisäistä tiliä ei enää edellytetä, kuten Ebraryn kohdalla aikaisemmin. Kirjojen lataamiseen, printtaamiseen, omien kirjahyllyjen luontiin tai merkintöjen tekoon riittää nyt pelkkä Haka-kirjautuminen.

Omien tallennusten tuonti Ebrarysta tai EBL:stä

Mikäli sinulla on aiemmin ollut omat Ebrary-tunnukset ja olet esim. tehnyt kirjahyllyjä tai merkintöjä Ebraryn kirjoihin, voit tuoda aikaisemmat tallennuksesi uuteen Ebook Central -palveluun. Ebook Centralissa klikkaa sivun yläreunan Bookshelf-linkkiä ja seuraa palvelun antamia ohjeita. [Ohje]

EBL:n kohdalla tallennuksesi siirtyvät automaattisesti uuteen palveluun.